top of page
EcoTour Challenge web-01.jpg

Benvinguts a la pàgina de registre del programa Ecotour Challenge. Aquest és un espai gestionat pel centre d’innovació Imagine.

unnamed.jpg
Agencia-08.png
Reto Cat

L'Agència Catalana de Turisme, amb el suport de l'Imagine Creativity Center, posa en marxa una convocatòria per generar solucions innovadores en matèria de turisme sostenible, conscient i regeneratiu.

 

Els participants gaudiran d'un procés formatiu i d'acompanyament per generar propostes innovadores. Els millors projectes amb els seus millors equips podran viure una experiència ecoturística única: una setmana de viatge per Catalunya per connectar amb el territori i explorar la viabilitat de les seves idees.

El terme "ecotour" és un concepte que fa referència a tota pràctica turística que impliqui visitar àrees naturals protegides, procurant minimitzar els impactes negatius del mateix viatge en el medi ambient, així com en els habitants i la cultura local.

 

D'aquesta manera, Ecotour Challenge és una iniciativa que neix amb l'objectiu de, no només conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la importància de protegir i conservar el nostre patrimoni natural, sinó també d'oferir solucions viables i efectives, aplicables en el territori català i extrapolables en l'àmbit global. Un il·lusionant repte en el qual poden inscriure's, de manera lliure i gratuïta, qualsevol resident de l'estat espanyol. Un programa formatiu pensat per equips, prèviament creats i configurats per tres persones, però en el qual també poden embarcar-se de forma individual tot aquell que prefereixi conèixer els seus companys de viatge més endavant, en finalitzar la convocatòria.

 

Un cop decidits els equips, la primera fase començarà el 9 de gener. Així cada dilluns i durant tot el mes de gener, els participants tindran accés a una sèrie de webinars en streaming dissenyats per Imagine. Aquesta formació remota guiada els permetrà aprendre dels millors experts en emprenedoria i incubació d'startups. Al finalitzar aquest procés educatiu, les propostes que hagin evolucionat de forma més interessant seran seleccionades i es trobaran en una gran final presencial. Un esdeveniment que tindrà lloc l'11 de febrer i en el qual els participants - convidats a assistir per l'organització, des de qualsevol punt d'Espanya - tindran l'oportunitat de defensar les seves idees davant un reconegut jurat. Finalment, els equips guanyadors accediran a una fase avançada de bootcamp, prototipat i acceleració dels seus projectes que es durà a terme la setmana del 21 de febrer. En aquesta setmana, podran disfrutar d'una experiència ecoturística única que els portarà a recórrer varis paratges naturals de Catalunya i gaudir de múltiples activitats. Un viatge que els permetrà definir i convertir en realitat les seves idees així com connectar personalment amb l'entorn que busquen protegir i millorar.

EcoTour Challenge web-04.png
Programa Ca

Programa

Dilluns 9 de Gener de 2023. 19:00 h.  

Webinar presentació  programa + FASE 1 Inspiració

 Veure vídeo 

 

Dilluns 16 de Gener  de 2023. 19:00 h.

Webinar FASE 2 Ideació

 Veure vídeo 

 

Dilluns 23 de Gener de 2023. 19:00 h.

Webinar FASE 3 Validació

 Veure vídeo 

 

Dilluns 30 de Gener de 2023. 19:00 h. 

Webinar FASE 4 Comunicació

 Veure vídeo 

 

Dissabte 11 de Febrer de  2023 

Final presencial a Mas Salagrós EcoResort amb els 9 millors equips

www.massalagros.com

 

Del 21 al 26 de Febrer

Viatge d’Incubació amb els 3 equips guanyadors

Video webinar cat

Webinar presentació programa + FASE 1 Inspiració

Webinar  FASE 2 Ideació

Webinar  FASE 3 Validació

Webinar  FASE 4 Comunicació

Gran final

Gran Final

La Gran Final d' Ecotour Challenge 2023 es va dur a terme el dissabte 11 de febrer de 2023 a l'Ecoresort Mas Salagrós.

A la final participaren 9 equips seleccionats de les propostes en vídeo rebudes durant la fase de formació. Cada equip va poder defensar la seva proposta durant 5 minuts i contestar les preguntes del jurat. Els 3 equips guanyadors de la Gran Final participaran en el programa d’incubació a celebrar del 21 al 26 de febrer amb l’acompanyament d'experts per paratges naturals de Catalunya.

Jurat

52686154751_d372ba2077_c.jpg

Anna Estella

Subdirectora General d’Informació i Foment de la Sostenibilitat. Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

Generalitad de Catalunya.

Llicenciada en ciències ambientals. Gestió de projectes d’educació ambiental, voluntariat, divulgació, participació ciutadana i implicació social en la conservació de la natura.

52686652743_24e11e2a60_c.jpg
52685641577_f2d7721b8f_c.jpg
52686154701_9834bc9c9a_c.jpg
52686154806_3877a80b33_3k.jpg
52686652743_24e11e2a60_c.jpg

Carme Rubió i Soto

Subdirectora general de desenvolupament turístic territorial, càrrec que ocupa desde 2011.

Generalitat de Catalunya.

52685641577_f2d7721b8f_c.jpg

Laia Jerez Baciero

Brand Manager de Turisme actiu i natura a l’Agència Catalana de Turisme. Graduada en Gestió turística i hotelera per la Universitat Ramon Llull i implicada en el turisme sostenible.

52686154701_9834bc9c9a_c.jpg

David Isern Casanovas

Empresari turístic, permacultor i activista. Lidera el Cerdanya Ecoresort, amb una oferta molt variada d’allotjaments, restauració i experiències de benestar i ecoturístiques fonamentades amb la natura, la salut i la consciència.

 
52686154806_3877a80b33_3k.jpg

Xavier Verdaguer

Emprenedor. Fundador i Director general del Centre d’innovació Imagine al Silicon Valley de California. Co-fundador de l’acceleradora d’startups Conector.

52686511835_34c984276c_c.jpg

Criteris de la competició

 

  • 25% Innovació

  • 25% Viabilitat

  • 25% Impacte

  • 25% Equip

Equips Guanyadors

D'un viatge d'incubació a celebrar del 21 al 26 de febrer per paratges naturals de Catalunya.

Be Origen

Cataluña y Galicia

Cristian Varela y Clara Castro

Veure vídeo presentació final

Green Dogs

Parque Natural del Alto Tajo, Guadalajara


Sergio Belotti, Basilio Rodríguez y Juana H. Delgado

Veure vídeo presentació final

SylvaHábitat

Cuenca, Valencia, Madrid

Rosario Guijarro, Manuela Granada y Jonathan Casas

Veure vídeo presentació final

Equips finalistes

Origenes

Cataluña y Galicia

Cristian Varela y Clara Castro

Les Tres cats

Barcelona, Vitoria y Santiago de Chile

Amaia Ruiz de Apocada, Ari Gegúndez y Mavi Rodríguez

Green Dogs

Parque Natural del Alto Tajo, Guadalajara


Sergio Belotti, Basilio Rodríguez y Juana H. Delgado

Ecorural.cat

Torrebesses, Barcelona

Llum Colomer Bau, Lluis Torrent Maynau y 

Manel Pellisé Bellostas

Gypaetus

Girona

Quim Carol Bruguera, Pau Ortega Colet y 

Andreu Porcar Roman

Del Terròs

Camp de Tarragona

 

Judith, David, Meritxell

SylvaHábitat

Cuenca, Valencia, Madrid

Rosario Guijarro, Manuela Granada y Jonathan Casas

Apolo

Valencia y Vila-Real

Ángel Camps Ibáñez, Javier López Muñoz y 

David Castellanos Santos

Botargas

Guadalajara

Ángel de Juan, Pepe Ríofrío y Víctor J. Pascual

Viatge d´incubació

Els 3 equips guanyadors de l'Ecotour Challenge 2023 participaren d'un viatge d'incubació per validar les seves propostes. El viatge es va celebrar del 21 al 26 de Febrer amb l'acompanyament d'experts per paratjes naturals de Catalunya.

Green Dogs

Resumen viaje de incubación del equipo Green Dogs

Origen

Resum viatge d'incubació de l'equip Origen

SylvaHábitat

Resum viatge d'incubació de l'equip SylvaHábitat

Green Dogs

Resum viatge d'incubació de l'equip Green Dogs

About Us CAt

Programa impulsat per:

Agencia-09.png

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) és l'organisme oficial de la Generalitat responsable de la promoció i ajuda a la comercialització dels recursos turístics de Catalunya, tant a l'estranger com a la resta d'Espanya. El seu objectiu és consolidar la imatge del territori català com un destí turístic divers i de qualitat. Un dels objectius estratègics de l'ACT és treballar en la promoció d'un turisme que asseguri la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del model turístic català. Pel client, la sostenibilitat s'ha convertit en un factor de decisió a l'hora d'escollir un destí per a les seves vacances i escapades.

National Geographic és una reconeguda i prestigiosa marca, líder mundial en matèria de recerca i divulgació científica, conservació de l'entorn natural, i història de la nostra civilització. Un contingut de primera qualitat que arriba a 730 milions de persones en tot el món cada mes a través de la televisió, la premsa, les xarxes socials i el món digital. L'equip de Creative Works, una àrea especialitzada dins la marca, té com a objectiu implicar als principals externs i narradors de National Geographic (exploradors, fotògrafs, científics, etc.) en projectes de branded content. Iniciatives amb un storytelling d'alt valor sociocultural i que sempre presenten un clar propòsit: Millorar el planeta en el qual habitem. Amb aquest objectiu ens unim a aquest il·lusionant projecte, generant un relat autèntic i inspirador que serà difós en els nostres medis i plataformes.

Disseny i producció:

Logotipo Imagine 2018-10.png

Imagine és un centre d'innovació especialitzat en el disseny, producció i dinamització de programes d'innovació, emprenedoria i intraemprenedoria. Imagine va ser fundat el 2011 en el Silicon Valley de Califòrnia per un grup d'emprenedors de Barcelona i actualment està dirigit per l'emprenedor Xavier Verdaguer. Imagine compta amb el seu propi mètode d'innovació "Lombard Design Doing" que ha sigut utilitzat en més de 300 projectes d'innovació per empreses de tota mena de sectors. Imagine també té programes de formació i experimentació de l'emprenedoria amb el Dream BIG Challenge on han participat més de 25,000 persones.

bottom of page